Pomalu pečené vepřové

SUROVINY

2 kg vepřové krkovice nebo plece
8 stroužků česneku
1 lžíce papriky
100ml oleje
1 citron
2 lžičky soli
snítka saturejky a rozmarýnu

Shrnutí

POSTUP

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle chuti sladkou nebo pálivou. Já to míchám na půl.

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C. Maso i s marinádou vložte do pekáče, přilejte 200 ml vody. Přiklopte a pečte 5 hodin. Odklopte a zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso odpočinout. Po 30 min ho natrhejte na kousky a smíchejte se šťávou.

Podávejte s chlebem kyselou okurkou, zeleninou. Dobrá je také k tomu hořčičná majonéza

Majonézu a francouzskou hořčici smícháme 1: 1 a ochutíme pepřem a solí dle chuti.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.(Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani...
Červené víno svaříme s kořením, necháme zchladnout. (Já koření trochu v hmoždíři rozmáčknu, aby potom lépe vonělo) Špek nakrájíme na...
Na oleji orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a dusíme asi 5 min do měkka. Přilejeme vývar...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky. Do woku...
Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x