Jarní bylinková polévka

SUROVINY

1l vývaru
1 lžíce másla
1 ½ lžíce hladké mouky
jarní bylinky (řebříček, lístky chudobek, mladé kopřivy, lístky jahodníku, pampeliška,
bršlice kozí noha, pažitka, petrželka)
sůl
1 vejce
smažená houska

Shrnutí

POSTUP

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem. Dobře provaříme. Přidáme velkou hrst sekaných bylinek, necháme projít varem a přidáme rozšlehané vejce. Dosolíme a podáváme se smaženou houskou.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Všechny suroviny na těsto dáme na vál a rychle zpracujeme. Když je těsto krásně hladké dáme odležet do lednice. Jablka...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, kakao, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu dáme do kastrůlku, přidáme cukr, kůru a skořici a asi 15 min povaříme. Jablka omyjeme, vykrájíme a nakrájíme na...
Toustové chleby nakrájíme na kostičky (můžeme to udělat i den předem). V mléce rozmícháme vajíčka a nalijeme na nakrájený chléb...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x