Gratinované jahody

SUROVINY:

500 g jahod
4 vejce
3 – 4 lžíce moučkový cukr
3 lžíce polohrubá mouka

POSTUP:

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek – zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme na jahody. Troubu předehřejeme na 180 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova.

Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Kapří špízy
Ryba

Kapří špízy

I kapr může být zajímavý. Odhoďte předsudky, hrrrr na ryby a grilování SUROVINY: 450g – 600g kapra 100g slaniny nebo špeku 4 cibule Marináda: ½

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK