Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka – Hladká Ančka

Znáte polévku Hladká Ančka? Je to mléčná polévka – taková chudší kulajda. Já ji ráda vařím na jaře, protože k ní přihazuji mladé divoké bylinky – bršlici, řebříček,
sedmikrásky (list i květ).

SUROVINY

300g brambor
3 vejce natvrdo
2 jarní cibulky
špetka mletého kmínu
1l mléka (nebo ½ l smetany a ½ l mléka)
2 lžíce másla
1 lžíce hl. mouky
7 lžiček cukru
7 lžic polévkových octa
sůl, bílý pepř
Divoké bylinky – bršlice, řebříček, sedmikrásky

POSTUP

Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cibulku na kolečka. Osolíme. Opepříme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme octem a cukrem. Do talíře dáme vejce natvrdo a zalijeme polévkou. Posypeme bylinkami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše...
Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...
Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...

RECEPTY