Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Čím větší zima, tím já přestávám mít chuť na studené saláty a radši vyhledávám třeba teplé polévky. Ale tenhle salát pro milovníky hub se musí jíst vlažný!
1 červená cibule
1 stroužek česneku
250g žampionů
125g hlívy ústřičný
½ pórku
6 menších keříkových rajčátek
2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
sůl
pepř
½ citronu šťáva i kůra
petrželka
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata dle velikosti na ½ nebo ¼.
Do pánve nejlépe do woku dáme olej, orestujeme cibuli a česnek, přihodíme houby, opékáme 3 min. Přidáme pórek a rajčátka a ještě restujeme 2 – 3 min. osolíme a opepříme. Dochutíme cit. šťávou a kůrou. Nandáme do misek či talířů a ozdobíme petrželkou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved