Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Lilkové (baklažánové) placičky

Lilek nebo baklažán – plod s krásnou fialovou slupkou, která může být i někdy žíhaná.

SUROVINY

½ kg lilku asi 2 kusy
2 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
olej na smažení

POSTUP

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká. Upečený lilek necháme vychladnout. Dužinu ze slupky vyškrábeme do misky. Přidáme vejce a strouhanku. Osolíme, opepříme. Do rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které rozprostřeme na placičku. Osmažíme z obou stran.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Všechny suroviny nastrouháme na hrubším struhadle. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem a spojíme majonézou dle vaší chuti. Potom jíž mažeme en na...
Dáme ohřát mléko, aby bylo jen tak vlahé. Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme...
Do mísy dáme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. V podmáslí rozmícháme vejce a nalijeme na sypké ingredience....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo si spojíme se strouhankou, nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a šťávou z citronu. Trochu osolíme. Vznikne taková drobenka. Rozpálíme troubu na...
Jablka oloupeme, vykrájíme a hrubě nastrouháme. Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej utřeme do hladka. Přidáme mouku, prášek do pečiva. Vlijeme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x