Mandarinkový dort

Milé a milí, moje kamarádka ma narozeniny (nesmím prozradit kolikáte) a protože parta se sejde u mě doma, tak musím připravit dort (v lednu samozřejmě nějaký lehký – vždyť všechny drží dietu). Proto jsem se rozhodla pro mandarinkový dort – je takový lehoučký a ne moc sladký.

SUROVINY

Těsto:
4 vejce
130g moučkového cukru
100g polohrubé mouky
1 lžička citronové šťávy

Krém:
250 g tvarohu
150 g zakysané smetany
2 polévkové lžíce cukru
1 lžička citronové šťávy
12g čokolády (mléčné nebo hořké – podle chuti)
500 ml smetany ke šlehání
3 sáčky ztužovače šlehačky

2 konzervy mandarinek

Shrnutí

POSTUP

Těsto:
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zapneme troubu na 180°C. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citr. šťávu. Ušleháme sníh s bílků. Postupně přidáváme sníh a mouku do žloutkové pěny. Nadýchané těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme asi 25-30 min. Necháme dobře vychladnout na mřížce.

Krém:
Smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Přidáme nasekanou čokoládu. Našleháme smetanu se ztužovačem. Asi jednu 1⁄4 odložíme na ozdobu. Zbytek šlehačky zamícháme do tvarohového krému.

Dokončení:

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Na spodní položíme kousky mandarinek (pěkné měsíčky mandarinek si uchováme na ozdobení) a potřeme větší částí krému (asi 2/3).

Přiklopíme druhým plátem korpusu a lehce přitlačíme. Dáme do lednice trochu vychladnout. Asi po 1hodině celý dort potřeme krémem a opět dáme do lednice na 1 hodinu. Zbývající šlehačku dáme do sáčku a ozdobíme povrh dortu dle vlastní fantazie.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva...
Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Přisypeme vypeckované třešně rozkrojené na polovic. Zalijeme vínem a třešně pěkně podusíme....
Z chřestu odlámeme konce. Bílý chřest oloupeme. Dáme vařit vodu. Hodně vody. Osolíme, přidáme máslo, můžeme přidat trochu bílého vína,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x