Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Tres leches

SUROVINY

Korpus:
5 vajec (bílky a žloutky odděleně)
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 vanilkový lusk
1/3 hrnku mléka (pokojové teploty)

Směs na prolití dortu:
1 plechovka kondenzovaného mléka
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
1/4 hrnku smetany ke šlehání
2 – 3 lžíce rumu dle chuti

Na ozdobu:
250ml šlehačky

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a odložíme stranou. Žloutky vyšleháme s cukru do pěny, pak pomalu zašleháme mléko a vanilku. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a po částech opatrně vmícháváme do těsta. Naplníme dortovou formu. (Já těsto rozprostřu do stran a ponechám v prostředku důlek. Protože dort většinou dost nabyde v prostředku a potom je hodně vyboulený.) Dáme péct na 30-40 minut nebo až je korpus upečený. (Otestujeme pomocí špejle)

Korpus necháme vychladnout ve formě, pak opatrně ořízneme boky a vychladlý korpus položíme na větší talíř.


Směs na prolití dortu:

Všechny tekutiny společně promícháme. Pomocí jehlice korpus hustě propícháme a po částech proléváme mléčnou směsí. Naléváme postupně. Dáme vychladit.


Na ozdobu:

Korpus přendáme na čistý talíř a dort zabalíme do ušlehané šlehačky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem a matcha čajem do krásné hebké pěny. Přihodíme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Těsto rozválíme do kruhu o velikost koláčové formy + okraje. Těsto vložíme do formy (na dno i okraje) a válečkem...

RECEPTY