Tres leches

SUROVINY:

Korpus:
5 vajec (bílky a žloutky odděleně)
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 vanilkový lusk
1/3 hrnku mléka (pokojové teploty)

Směs na prolití dortu:
1 plechovka kondenzovaného mléka
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
1/4 hrnku smetany ke šlehání
2 – 3 lžíce rumu dle chuti

Na ozdobu:
250ml šlehačky

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a odložíme stranou. Žloutky vyšleháme s cukru do pěny, pak pomalu zašleháme mléko a vanilku. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a po částech opatrně vmícháváme do těsta. Naplníme dortovou formu. (Já těsto rozprostřu do stran a ponechám v prostředku důlek. Protože dort většinou dost nabyde v prostředku a potom je hodně vyboulený.) Dáme péct na 30-40 minut nebo až je korpus upečený. (Otestujeme pomocí špejle) 

Korpus necháme vychladnout ve formě, pak opatrně ořízneme boky a vychladlý korpus položíme na větší talíř.

Směs na prolití dortu:

Všechny tekutiny společně promícháme. Pomocí jehlice korpus hustě propícháme a po částech proléváme mléčnou směsí. Naléváme postupně. Dáme vychladit.

Na ozdobu:

Korpus přendáme na čistý talíř a dort zabalíme do ušlehané šlehačky.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Zelené krůtí kari
Maso

Zelené krůtí kari

Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu.
Přidáme krůtí maso nakrájené na nudličky. Restujeme 2 min. Přilijeme mléko, vývar
a

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK