Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Šarlota (charlotta) s jahodami a sektovým krémem

Sekt a jahody – znáte něco lepšího? Měla jsem narozeniny, tak proč nemít k nim i v tomto věku skvělý dort.

SUROVINY

8 plátků želatiny
250g jahod
4 žloutky
3 lžíce cukru
špetka citronové kůry
200ml sektu
500ml smetany ke šlehání
2 lžíce vanilkového cukru – Viz jak na to
cukrářské piškoty asi dva balíčky
100 – 150ml smetany ke šlehání na ozdobení
1 lžička sekaných pistácií

POSTUP

Želatinu namočíme.

Jahody očistíme, nějaké dáme stranou na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostičky.

Žloutky, cukr a citronovou kůru našleháme ve vodní lázni do hladkého krému. Za stálého šlehání přiléváme postupně sekt. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve vodní lázni. Trochu žloutkového krému přidáme do rozpuštěné želatiny a tuto směs opatrně zamícháme zpátky do většího množství sektového krému. Dáme asi na 30 min do chladničky.

Našleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Opatrně ji vmícháme do žloutkovo-sektového krému a přidáme nakrájené jahody.

Do dortové formy po obvodu a na dno vyskládáme cukrářské piškoty. Opatrně nalijeme krém. Dáme do chladničky, alespoň na 6 hodin ztuhnou. (lépe přes noc)

Dortovou formu odstraníme. Šarlotu dozdobíme odloženými jahodami, šlehačkou a nasekanými pistáciemi.

PS: Šarlotu můžeme udělat i do nějaké mísy, hrnce, prostě nějaké nádoby cca 2l, kterou nejdříve vyložíme potravinářskou fólií. Nádobu potom obložíme piškoty, nalijeme krém. Necháme vychladit a potom vyklopíme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, změklé máslo, a lžičku perníkového koření. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Přisypeme vypeckované třešně rozkrojené na polovic. Zalijeme vínem a třešně pěkně podusíme....
S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek...

RECEPTY