Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Koláč voňavý zázvorem, marcipánem a pomerančem

SUROVINY

Těsto:
150g hladké mouky
1 lžíce cukru
60g másla
špetka soli
½ lžičky mletého zázvoru
2 – 3 lžíce studené vody

Náplň:
2 vejce
125ml smetany ke šlehání
100g marcipánu pravého

Na přelití:
2 pomeranče
2 lžíce javorového sirupu
60g cukru
5 lžic pomerančové šťávy + vody

POSTUP

Těsto: Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy i s okraji (cca průměr koláčové formy 24 cm). Strčíme zpátky do chladničky a mezitím zapneme troubu na 180°C a připravíme si náplň.

Náplň: Marcipán nastrouháme. Vajíčka prošleháme se smetanou. Přidáme marcipán a promícháme. Vše nalijeme na vychlazené těsto do koláčové formy a dáme péct asi na 35 – 40 min. Vyndáme a necháme vychladnout.

Na přelití si nejdříve okrájíme nebo nastrouháme kůru z pomerančů. Potom je okrájíme a vyfiletujeme. Ze zbytku vymačkáme všechnu šťávu, uchováme. Do kastrůlku dáme sirup, cukr, pomerančovou šťávu, popřípadě vodu a kůru z pomeranče. Zahříváme cca 5 – 10 minut, až vám vznikne krásný sirup. Na koláč naskládáme filetky z pomerančů a přelijeme sirupem s kůrou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme olej....
Na tmavé kakaové těsto všechny ingredience zpracujeme na vále v nelepivé těsto. Dáme alespoň na 30 min do chladničky odležet. Na tvarohovou...
Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky. Do woku dáme olej...

RECEPTY