Citronové sušenky

SUROVINY

(30 – 40 ks)

180g hladké mouky
80g moučkového cukru
80g másla
šťáva z ½ citronu
kůra z celého citronu
1 žloutek
½ lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody

Shrnutí

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, přisypeme cukr a kůru z citronu. Přidáme změklé máslo, žloutek a šťávu z citronu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme odpočinout na chvíli do chladničky, ale můžeme ho nechat odležet i přes noc. Těsto rozválíme a vykrajujeme požadované tvary.

Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout. Tyto sušenky můžeme upéct o mnoho dnů napřed, protože po odležení jsou ještě lepší. Také je můžeme slepovat krémem nebo zdobit citronovou polevou.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do...
Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, zasypeme moukou a mletou paprikou...
V míse smícháme mouku, mleté mandle, cukr, skořici, zázvor, jedlou sodu a prášek do pečiva. Přistrouháme pomerančovou kůru cca z...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...
Změklé máslo si spojíme se strouhankou, nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a šťávou z citronu. Trochu osolíme. Vznikne taková drobenka. Rozpálíme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x