Rajčata plněná rýží a kukuřicí

SUROVINY:

8 rajských jablek
2 jarní cibulky
50g zavařené kukuřice
50g vařené rýže dlouhozrnné nebo divoké
50g čedaru nebo parmazánu
1 lžíce petržele
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje

POSTUP:

Rajčatům nařízneme slupku do písmene X a dáme do mísy, kde je zalijeme vařící vodou a necháme chvilku v horké vodě (asi 2 min) odpočívat.

Rajčata postupně vyndáváme a oloupeme. Seřízneme vršky a vydlabeme.

Na oleji zpěníme cibulky přidáme zbytky rajčat nasekaných najemno, přidáme kukuřici, rýži. Pokud bylo rajské více masité a mělo málo šťávy, přidáme 2 lžíce bílého vína nebo vody. Podusíme. Necháme trochu vychladnout.

Za chvilku vmícháme sýr a petržel, osolíme, opepříme. Naplníme rajčata a ty potom dáme do pekáčku ke kuřeti. Dopékáme 15 – 20 min. (Pokud si rajčata připravujeme samostatně, trochu vytřeme pekáč olejem nebo máslem.)

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK