Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rajčata plněná rýží a kukuřicí

SUROVINY

8 rajských jablek
2 jarní cibulky
50g zavařené kukuřice
50g vařené rýže dlouhozrnné nebo divoké
50g čedaru nebo parmazánu
1 lžíce petržele
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje

POSTUP

Rajčatům nařízneme slupku do písmene X a dáme do mísy, kde je zalijeme vařící vodou a necháme chvilku v horké vodě (asi 2 min) odpočívat.

Rajčata postupně vyndáváme a oloupeme. Seřízneme vršky a vydlabeme.

Na oleji zpěníme cibulky přidáme zbytky rajčat nasekaných najemno, přidáme kukuřici, rýži. Pokud bylo rajské více masité a mělo málo šťávy, přidáme 2 lžíce bílého vína nebo vody. Podusíme. Necháme trochu vychladnout.

Za chvilku vmícháme sýr a petržel, osolíme, opepříme. Naplníme rajčata a ty potom dáme do pekáčku ke kuřeti. Dopékáme 15 – 20 min. (Pokud si rajčata připravujeme samostatně, trochu vytřeme pekáč olejem nebo máslem.)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme kukuřici. Zarestujeme a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut. Rozmixujeme. Na plech nasypeme...
Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha...
Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...

RECEPTY