Borůvkový koláč

SUROVINY:

3 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1 sklenička mléka (může být i kyselé)
2 vejce
5 lžic rozpuštěného másla nebo oleje
citronová kůra (nemusí být)
1 prášek do pečiva
drobenka (vše zpracuejme prstami)
3 lžíce změklého másla
1⁄2 skleničky cukru
3⁄4 skleničky mouky

POSTUP:

Všechny suroviny na koláč zamícháme. Rozetřeme na plech, posypeme borůvkami a drobenkou. Upečeme.

Tomuto koláči říkám „chalupářský“. Nejvíce ho peču na chalupě. Množství si upravím podle toho zda ho peču v remosce nebo v kamnech. Mám ráda hodně borůvek, málo těsta. Proto na velký plech, používám skleničku o objemu 180ml.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Játra s jablky a cidrem
Maso

Játra s jablky a cidrem

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK