Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jahodová pěna s marshmallows

Když byli kluci malí, hrozně rádi pomáhali v kuchyni. (Proto se asi oba pohybují v gastronomii, i když v jiných oborech) Děsně se jim líbilo rozpouštění čokolády a marshmellows. Oni se totiž ty bonbony, tak nějak krásně táhnou a lepí, než se rozpustí. Tak míchali a míchali, občas se honili po kuchyni a lepili si to na obličeje, tím samozřejmě zalepili celou kuchyni.

SUROVINY

250 ml smetany ke šlehání
120 g bonbónu marshmallows
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
100 g bílé čokolády
500 g jahod

POSTUP

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a marshmallows. (Pokud máte jen ty velké bonbony, tak je rozkrájejte na ¼, rychleji se rozpustí) 4 – 5 jahod dle velikosti rozmačkáme.

Do rozpuštěné hmoty vmícháme tvaroh a rozmačkané jahody. Ušleháme smetanu a opatrně zamícháme do směsi.

Do mističek nebo skleniček rozdělíme zbytek pokrájené jahod, cukrářské piškoty a nastříkáme pěnu. Přizdobíme dle své fantazie.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...
Všechny suroviny na těsto dáme na vál a rychle zpracujeme. Když je těsto krásně hladké dáme odležet do lednice. Jablka...
I tak podzimní zelenině jako jsou kapustičky, se hodí ryba. Předehřejeme troubu na 220 °C. Slaninu nakrájíme na proužky. Kapustičky...

RECEPTY