Když byli kluci malí, hrozně rádi pomáhali v kuchyni. (Proto se asi oba pohybují v gastronomii, i když v jiných oborech) Děsně se jim líbilo rozpouštění čokolády a marshmellows. Oni se totiž ty bonbony, tak nějak krásně táhnou a lepí, než se rozpustí. Tak míchali a míchali, občas se honili po kuchyni a lepili si to na obličeje, tím samozřejmě zalepili celou kuchyni.
250 ml smetany ke šlehání
120 g bonbónu marshmallows
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
100 g bílé čokolády
500 g jahod
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a marshmallows. (Pokud máte jen ty velké bonbony, tak je rozkrájejte na ¼, rychleji se rozpustí) 4 – 5 jahod dle velikosti rozmačkáme.
Do rozpuštěné hmoty vmícháme tvaroh a rozmačkané jahody. Ušleháme smetanu a opatrně zamícháme do směsi.
Do mističek nebo skleniček rozdělíme zbytek pokrájené jahod, cukrářské piškoty a nastříkáme pěnu. Přizdobíme dle své fantazie.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved