Banánová roládka

SUROVINY:

250g cukroví
1 lžíce moučkového cukru (pokud se vám zdá cukroví málo sladké)
1 lžíce kakaa
1 lžíce rumu uvařená černá káva

KRÉM:
100g měkké másla
100g moučkového cukru
2 lžíce rumu

POSTUP:

Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm plátek měkkého másla. Přisypeme cukr, kakao a přilijeme rum. Zamícháme. Podle potřeby přidáváme po lžících uvařenou kávu. Těsto musí mít konzistenci na nepečené cukroví (koule, vosí hnízda…). Dáme do lednice. Připravíme si krém: všechny ingredience dáme do misky a metličkou našleháme. 

A dáme se do sestavování. 

Uřízneme si potravinářkou fólii. Na ní rovnoměrně nasypeme kokos nebo kakao. Já použila namleté ořechy. (Prostě to, co máte doma). Rozprostřeme chladné těsto a rozválíme na obdélník podle velikosti banánu. Natřeme krém a položíme banán. Těstem obalíme banán a pomocí fólie utáhneme. viz obrázek. Necháme v lednici zatuhnout.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Ryba s křenovou krustou
Ryba

Ryba s křenovou krustou

Z toustového chleba si uděláme čerstvou strouhanku. Mandle nasekáme najemno. Změklé máslo utřeme do pěny a spojíme se strouhankou a mandlemi. Přidáme nastrouhaný křen, ochutíme solí,

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK