Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Noky se špenátem a zakysanou smetanou

S rajčatovou nebo se špenátem?

SUROVINY

Ricottové noky – viz Základní recepty
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
500g listového špenátu
2 – 3 lžíce vody
sůl, pepř
400g zakysané smetany
kozí sýr na postrouhání (nemusí být)

POSTUP

Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět.

Přidáme špenát natrhaný na menší kousky. (Pokud máme baby špenát, ponecháme ho celý.) Orestujeme. Pokapeme vodu a podusíme. Ochutíme solí, pepřem.

Mezi tím uvaříme noky dle návodu.

Do špenátu přidáme zakysanou smetanu. Prohřejeme. Přihodíme noky a promícháme.

Na talíři můžeme posypat sýrem dle vaší chuti.

PS: Já to mám rada postrouhané kozím sýrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat. V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme....
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přidáme rozmačkaný banán a...

RECEPTY