Pečené jehněčí nebo kůzlečí maso s nádivkou.

SUROVINY

1 kg bůčku s kostí (špičku)

nádivka:
5 lžic másla
3 vejce
muškátový květ
citronová kůra
sůl
3 rohlíky (mléko na pokapání)

Shrnutí

POSTUP

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme muškátový květ, sůl, pepř, citr. kůru a namočené rohlíky v mléce. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Vše pořádně spojíme.

Pokud máme nahoře na bůčku kůži, tak ji rozřežeme na povrchu na čtverečky, aby se nám upekly pěkně do křupava. Uděláme do masa velkou kapsu, do které napěchujeme nádivku. Buď pomocí párátek, nebo jehel maso spojíme. Pekáček potřeme máslem a dáme na něj maso s nádivkou, podlijeme asi 1dl vody. Pečeme 1 až 1,5 hodiny při 180°C.

Můžeme podávat s bylinkovými noky- viz recept a marinovanými ředkvičkami – viz recept.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Troubu předehřejme na 180°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Smícháme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. Banány...
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...
Vyzkoušej recept na krémovou čokoládovou ovesnou kaši. Rychlá, zdravá a sladká snídaně, kterou si můžeš ozdobit ovocem nebo oříšky....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Slijeme. Rozmačkáme. Přidáme máslo a vytvoříme hustější kaši....
Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Polijeme je citronovou šťávou a dáme stranou. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, sůl,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x