Rozmarýnové medailonky

SUROVINY:

1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
500g zadního hovězího masa
3 lžíce oleje
250 g hub (žampiony, hlíva nebo směs lesních hub)
3 stroužky česneku (prolisovaného nebo strouhaného)
300 ml zeleninového vývaru

POSTUP:

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.

Přidáme 2 zbylé lžíce oleje a opečeme maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat asi 3 – 4 minuty. K masu přidáme česnek a zbytek mouky z mísy. Jemně opražíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném plameni do změknutí masa. 

Kdyby se vám zdálo, že máte málo tekutiny, přidejte vodu nebo vývar. K měkkému masu přidáme orestované houby a vaříme ještě 10 min. 

Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvým rozmarýnem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK