Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
500g zadního hovězího masa
3 lžíce oleje
250 g hub (žampiony, hlíva nebo směs lesních hub)
3 stroužky česneku (prolisovaného nebo strouhaného)
300 ml zeleninového vývaru
Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.
Přidáme 2 zbylé lžíce oleje a opečeme maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat asi 3 – 4 minuty. K masu přidáme česnek a zbytek mouky z mísy. Jemně opražíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit na mírném plameni do změknutí masa.
Kdyby se vám zdálo, že máte málo tekutiny, přidejte vodu nebo vývar. K měkkému masu přidáme orestované houby a vaříme ještě 10 min.
Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvým rozmarýnem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved