Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Játra s jablky a cidrem

SUROVINY

800 g jater – vepřová nebo kuřecí (kdo jak má rád)
2 cibule
4 jablka
150 ml cideru
60 g másla (rozdělit na 3x)
1 lžíce cukru
sůl a pepř

POSTUP

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.

Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.

Podáváme s brambory nebo pečivem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z mléka odlijeme trochu na želatinu a necháme ji nabobtnat. Zbytek mléka ohřejeme, ale nevaříme. Želatinu potom přidáme do teplého mléka a...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme máslo. Banány rozmačkáme a pokapeme citronovou šťávou. Promícháme. Čokoládu nasekáme najemno. Mouky, cukr,...
Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...

RECEPTY