Hermelín s jahodovým čatním

SUROVINY:

300 g jahod
50g cukru
1 červená cibule
2 lžíce med
50ml vody
50ml citronové šťávy
30ml vinného octa
1 lžíce zarovnaná zázvoru (čerstvý, oloupaný, nastrouhaný)
1 chilli červená paprička
1 celá skořice
4 hřebíčky
sůl

POSTUP:

Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit. Přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor. Povaříme asi 2 minuty. Potom přimícháme nakrájené jahody a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Hotové čatní naplníme do sklenic, necháme vychladnout a uložíme v chladu.

Hermelín jen opečeme na grilu nebo pánvičce. Podáváme s čatním a bagetkou.

(Já, se přiznám, že pokud chvátám anebo si ho dělám jen pro sebe, hodím sýr do mikrovlnky. Pokud se nafoukne, hned mikrovlnku vypnu a sýr vyndám.)

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK