Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Králík se švestkami

SUROVINY

1 králík
150g sušených švestek
150g čerstvých švestek
5 lžic rumu nebo brandy
150 g slaniny
8 malých cibulek
20g tuku (olej, máslo, sádlo)
sůl, pepř
250 ml vývaru
125 ml červeného vína

POSTUP

Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin.

Druhý den pokrájíme slaninu na proužky a společně s oloupanými celými cibulkami orestujeme na tuku dozlatova. Dáme stranou. Do pánve dáme porce osoleného a opeřeného králíka. Maso po všech stranách opečeme. Přidáme naložené sušené švestky, a po částech vývar a víno. Přiklopíme a dusíme.

Kontrolujeme, obracíme a podléváme. Můžeme to udělat také v pekáči a dusit v troubě při teplotě 200 – 220°C. Až když je maso měkké, přidáme čerstvé švestky, cibulky a slaninu. A vše ještě 20 min podusíme. Podáváme s riccotovými noky – viz. jak na to

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, vejce, máslo, tvaroh a sůl zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi ½...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá...
Salát propereme, jahody opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. V mističce prošleháme, olej, sůl, pepř, citr. šťávu a balsamicový krém. Na...

RECEPTY