Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Králík se švestkami

SUROVINY

1 králík
150g sušených švestek
150g čerstvých švestek
5 lžic rumu nebo brandy
150 g slaniny
8 malých cibulek
20g tuku (olej, máslo, sádlo)
sůl, pepř
250 ml vývaru
125 ml červeného vína

POSTUP

Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin.

Druhý den pokrájíme slaninu na proužky a společně s oloupanými celými cibulkami orestujeme na tuku dozlatova. Dáme stranou. Do pánve dáme porce osoleného a opeřeného králíka. Maso po všech stranách opečeme. Přidáme naložené sušené švestky, a po částech vývar a víno. Přiklopíme a dusíme.

Kontrolujeme, obracíme a podléváme. Můžeme to udělat také v pekáči a dusit v troubě při teplotě 200 – 220°C. Až když je maso měkké, přidáme čerstvé švestky, cibulky a slaninu. A vše ještě 20 min podusíme. Podáváme s riccotovými noky – viz. jak na to

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dužinu z melounů vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Okurku a cibuli nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Chilli nasekáme na malinkaté kousíčky. Vše dáme...
Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme...

RECEPTY