Hruškový nákyp

SUROVINY:

800g hrušek oloupaných a okrájených (asi 9-10 hrušek)
6 lžíce hruškovice, slivovice nebo jiného alkoholu
150g ořechů (směs- mandle, vlašáky, lískové, kešu atd)
6 vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
6 vrchovaté lžíce cukru
6 vrchovaté lžíce hladké mouky
50g másla (asi1 cm plátek)
10 lžic mléka
máslo na vymazání formy

POSTUP:

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem.

Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy.

Změklé máslo našleháme s cukrem a žloutky. Postupně zašleháme mléko a mouku. Nakonec vmícháme opatrně sníh z 6 bílků. Těsto navršíme na hrušky a dáme do trouby. Pečeme na prostřední mřížce při 180°C asi 30 – 45 min do zlatova. Nákyp podáváme horký a pocukrovaný.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK