Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hruškový nákyp

SUROVINY

800g hrušek oloupaných a okrájených (asi 9-10 hrušek)
6 lžíce hruškovice, slivovice nebo jiného alkoholu
150g ořechů (směs- mandle, vlašáky, lískové, kešu atd)
6 vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
6 vrchovaté lžíce cukru
6 vrchovaté lžíce hladké mouky
50g másla (asi1 cm plátek)
10 lžic mléka
máslo na vymazání form

POSTUP

Hrušky oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Zakapeme alkoholem.

Pekáč nebo formu vymažeme máslem. Dáme do ní hrušky. Zasypeme nasekanými ořechy.

Změklé máslo našleháme s cukrem a žloutky. Postupně zašleháme mléko a mouku. Nakonec vmícháme opatrně sníh z 6 bílků. Těsto navršíme na hrušky a dáme do trouby. Pečeme na prostřední mřížce při 180°C asi 30 – 45 min do zlatova. Nákyp podáváme horký a pocukrovaný.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, vejce. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vodu a...
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme...

RECEPTY