Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou

SUROVINY:

Filety z kapra, pstruha nebo lososa pro 4 osoby
1 cibule
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
plátek másla
1/2 citronu
2 lžičky cukru
1 lžíce octa
150 ml červeného vína
250g vypeckovaných švestek
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
med
20 g perníku (strouhaný)
sůl

POSTUP:

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr a ještě restujeme dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme ½ citronů nakrájeného na plátky, přilijeme ocet, víno. Přidáme, divoké koření, švestky a za častého míchání zvolna vaříme doměkka na mírném ohni. Dochutíme solí a můžeme medem. Omáčku přepasírujeme přes sítko. Pokud se nám zdá omáčka řídká můžeme jí zahustit perníkem.

Rybu naporcujeme. Osolíme, opepříme. Porce ryby pak orestujeme na másle. Nejdříve kůží dolů až je vypražená obrátíme a minutku opečeme z druhé strany

Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami – viz recept

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK