Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krůtí kapsa se sušenými rajčaty

Ještě jednou krůtí maso. Já ho mám radši než kuřecí. Dnes k porovnání dvě foto. Jednu porci měl syn doma a já druhou na chalupě.

SUROVINY

1 – 1,20 kg krůtích prsou
100g sušených rajčat naložených v oleji
10 lístků bazalky
125g mozzarelly
50g + 50g pršuta
50 ml vody
1 lžíce másla

POSTUP

Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g).

Kapsu uzavřeme pomocí jehel, párátek anebo jí můžeme zašít.

Prso osolíme, opepříme a obalíme zbytkem pršuta. Dáme do pekáčku. Zalijeme vodou, přidáme máslo. Přiklopíme. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme 25 – 30 min. Odklopíme a ještě pečeme asi 15 – 20 min dle velikosti masa.

Podáváme s opečenými bramborami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Pudinky rozmícháme spolu s cukrem ve šťávě slité z meruňkového kompotu - 500ml (pokud máte málo šťávy, dolijte vodou) a uvaříme...
Všechny suroviny nastrouháme na hrubším struhadle. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem a spojíme majonézou dle vaší chuti. Potom jíž mažeme en na...
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat. V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle...

RECEPTY