Krůtí kapsa se sušenými rajčaty

Ještě jednou krůtí maso. Já ho mám radši než kuřecí. Dnes k porovnání dvě foto. Jednu porci měl syn doma a já druhou na chalupě.

SUROVINY:

1 – 1,20 kg krůtích prsou
100g sušených rajčat naložených v oleji
10 lístků bazalky
125g mozzarelly
50g + 50g pršuta
50 ml vody
1 lžíce másla

POSTUP:

Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g).

Kapsu uzavřeme pomocí jehel, párátek anebo jí můžeme zašít.

Prso osolíme, opepříme a obalíme zbytkem pršuta. Dáme do pekáčku. Zalijeme vodou, přidáme máslo. Přiklopíme. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme 25 – 30 min. Odklopíme a ještě pečeme asi 15 – 20 min dle velikosti masa.

Podáváme s opečenými bramborami.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Koblihy
Sladké

Koblihy

Do mísy prosejeme obě mouku, uděláme důlek, nasypeme cukr, rozdrobíme
kvasnice a na ně nalijeme vlahé mléko. Tuk rozpustíme a nalijeme do mísy na vzešlý<br

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK