Pečené bylinkové řízečky

(4 PORCE)

SUROVINY:

7 plátků toustového bílého chleba
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce parmazánu
hrst čerstvých lístků tymiánu
hrst čerstvé nasekané petržele
hladká mouka
3 bílky
2 lžíce dijonské hořčice
olej na pokapání
4 vepřové řízky

Troubu si předehřejeme na 180°C. 

Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě namletého pepře, vše dobře promícháme a nasypeme na plech. 

Rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 15 min do zlatohněda. 

Během pečení 2x promícháme. Směs necháme vychladnout a potom k ní přimícháme parmazán, tymián a petržel. Na talíř nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky. V hlubokém talíři rozmícháme bílky s hořčicí a hladkou moukou 2-3 lžíce

Teplotu v troubě zvýšíme na 220°CMaso naklepeme jen pěstí – já jsem je rozkrájela na malé řízečky, ale můžete je nechat v celku. Řízečky jemně osolíme a opepříme a po jednom obalíme v hladké mouce. Mouku oklepeme a potom je vložíme do těstíčka (bílky, hořčice, mouka) a nakonec obalíme ve strouhance, kterou jsme si upekli z toustového chleba. Strouhanku na řízečky přimáčkněme.

Obalené maso položíme na pečící papír a pečeme asi 25 min. Hotové řízečky vyndáme z trouby a necháme 5min. odpočinout. 

Podáváme s bramborovou kaší a pokapané citronem

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Hranolky pečené v troubě
Příloha

Hranolky pečené v troubě

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody.
Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být<br

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK