Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pečené bylinkové řízečky

SUROVINY

7 plátků toustového bílého chleba
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce parmazánu
hrst čerstvých lístků tymiánu
hrst čerstvé nasekané petržele
hladká mouka
3 bílky
2 lžíce dijonské hořčice
olej na pokapání
4 vepřové řízky

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 180°C. 

Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě namletého pepře, vše dobře promícháme a nasypeme na plech.

Rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 15 min do zlatohněda. 

Během pečení 2x promícháme. Směs necháme vychladnout a potom k ní přimícháme parmazán, tymián a petržel. Na talíř nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky. V hlubokém talíři rozmícháme bílky s hořčicí a hladkou moukou 2-3 lžíce.

Teplotu v troubě zvýšíme na 220°C. Maso naklepeme jen pěstí – já jsem je rozkrájela na malé řízečky, ale můžete je nechat v celku. Řízečky jemně osolíme a opepříme a po jednom obalíme v hladké mouce. Mouku oklepeme a potom je vložíme do těstíčka (bílky, hořčice, mouka) a nakonec obalíme ve strouhance, kterou jsme si upekli z toustového chleba. Strouhanku na řízečky přimáčkněme.

Obalené maso položíme na pečící papír a pečeme asi 25 min. Hotové řízečky vyndáme z trouby a necháme 5min. odpočinout.

Podáváme s bramborovou kaší a pokapané citronem

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme zmrzlinu. Všechny uvedené ingredience na zmrzlinu promícháme metličkou a dáme do mrazáku. Každou ½ hodinu vidličkou zamícháme....
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...

RECEPTY