Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem (nebo i k ovaru)

SUROVINY

1 kg vepřového masa (bůček, krkovice)
sůl, pepř, kmín

Pomerančový křen
1 kořen křenu
1 pomeranč – kůra i šťáva
2 kyselejší jablka
cukr, sůl

POSTUP

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a opečeme do křupava.

Jablka opláchneme, osušíme a v troubě upečeme. Přes sítko propasírujeme. Do této masy přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, sůl a cukr. Nakonec přistrouháme křen. Promícháme a necháme odležet

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...
Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k...
Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g). Kapsu...

RECEPTY