Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem (nebo i k ovaru)

SUROVINY:

1 kg vepřového masa (bůček, krkovice)
sůl, pepř, kmín

Pomerančový křen
1 kořen křenu
1 pomeranč – kůra i šťáva
2 kyselejší jablka
cukr, sůl

POSTUP:

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a opečeme do křupava.

Jablka opláchneme, osušíme a v troubě upečeme. Přes sítko propasírujeme. Do této masy přidáme pomerančovou šťávu, nastrouhanou kůru, sůl a cukr. Nakonec přistrouháme křen. Promícháme a necháme odležet

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Mangový dezert
Sladké

Mangový dezert

Z ½ pomeranče vymačkáme šťávu. Mango rozkrojíme podél pecky. Lžící vyškrabeme dužinu
od pecky a dáme do vyšší nádoby, kde vše rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme<br

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK