Krokety s treskou – Pastéis de bacalhau

Když portugalské víno, tak portugalský recept

SUROVINY:

3 střední brambory
1 lžíce oleje
200 g tresky filety
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl, pepř
petržel
chilli
1 lžička škrobu kukuřičného či bramborového
1 – 2 lžíce hladké mouky
strouhanka na obalování
olej na smažení

POSTUP:

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka, scedíme. Brambory dáme do mísy a rozmačkáme.

Cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme. Na olej dáme filety z tresky, přihodíme cibuli, česnek a vše orestujeme. Maso při tom můžeme rozmačkat. Tuto směs přidáme k bramborám do mísy. Necháme vychladnout.

Vše vidličkou ještě jednou rozmačkáme. Přidáme vejce, sůl, pepř a chilli. Přidáme škrob, zamícháme a postupně přidáváme mouku, do hustoty, aby se mohli tvořit krokety. Přidáme ještě nasekanou petržel. Mokrýma rukama tvarujeme podlouhlé krokety a obalujeme ve strouhance nebo v trojobalu. Smažíme dozlatova.

Podáváme jen tak se salátem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Tvarohový koláč
Sladké

Tvarohový koláč

V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké
krémové pěny. Hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně vetřeme

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK