Polévka s mladých kopřiv a podmáslí

Jedna super zdravá polévka z jarního plevele.

SUROVINY:

30g másla
30g hladké mouky
1l podmáslí
2 střední brambory
2 velké hrsti kopřiv
špetka bílého pepře
2 – 4 lžičky cukru (dle vaší chuti)

POSTUP:

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme podmáslím. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na kostičky, vaříme do změknutí. Vhodíme kopřivy a povaříme asi 5 min. Ochutíme cukrem, solí a pepřem.

PS: Můžeme podávat s vejcem naměkko, ztraceným či volským okem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Citronový koláč
Sladké

Citronový koláč

Na vále všechny ingredience zpracujeme až je těsto krásně vláčné a hladké. Těsto
zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinu chladit. Odpočinuté těsto

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK