Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou

SUROVINY

Svařené víno:
75ml červeného vína
2 polévkové lžíce citronové šťávy
2ks celé skořice
10 hřebíčků
1 polévková lžíce cukru
nastrouhaná kůra z ½ citronu

Těsto:
200g másla
200g cukru
1 lžíce vanilkového cukru
4 vejce
200g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
50g strouhané čokolády

Poleva:
250g cukru
3 lžíce červeného vína

POSTUP

Svařené víno:

Vše svaříme a necháme vychladnout.

Těsto:

Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme svařené přecezené víno. Řádně promícháme. Přisypeme čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě180°C asi 50 min.

Bábovku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme a polijeme polevou.

Poleva:

Vše umícháme do hladké polevy.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Osmažíme cibuli na lžíci másla, přidáme maso nakrájené na malé kostičky. Dvakrát umeleme nebo nasekáme v robotu velice najemno. Máslo...
Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.(Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani...
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu. Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2...

RECEPTY