Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Našla jsem v mrazáku listové těsto a děsně překáželo a neměla jsem chuť na nic sladkého a tak vznikl slaný koláč po francouzsku.

SUROVINY

1 rozválené listové těsto (300g)
1 lžíce másla
100g slaniny
2 menší pórky nebo 1 velký
250ml smetany ke šlehání
2 vejce
200g čedaru
sůl, pepř

POSTUP

Těstem vyložíme formu a propícháme vidličkou.

Na másle orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky do křupava. Přihodíme nakrájený pórek na kolečka. Asi 5 min restujeme. Necháme vychladnout.

Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme, opepříme.

Na těsto rozprostřeme orestovaný pórek se slaninou, nastrouhaný sýr a zalijeme smetanou.

Dáme péct do rozpálené trouby na 200°c asi 30 min dozlatova.

Skvělé k vínu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...
Troubu rozpálíme na 200°C. Čokoládu nasekanou na kousky rozpustíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Máslo s cukrem našleháme do pěny. Postupně...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...

RECEPTY