Pórkový koláč z listového těsta

Našla jsem v mrazáku listové těsto a děsně překáželo a neměla jsem chuť na nic
sladkého a tak vznikl slaný koláč po francouzsku.

SUROVINY:

1 rozválené listové těsto (300g)
1 lžíce másla
100g slaniny
2 menší pórky nebo 1 velký
250ml smetany ke šlehání
2 vejce
200g čedaru
sůl, pepř

POSTUP:

Těstem vyložíme formu a propícháme vidličkou.

Na másle orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky do křupava. Přihodíme nakrájený pórek na kolečka. Asi 5 min restujeme. Necháme vychladnout.

Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme, opepříme.

Na těsto rozprostřeme orestovaný pórek se slaninou, nastrouhaný sýr a zalijeme smetanou.

Dáme péct do rozpálené trouby na 200°c asi 30 min dozlatova.

Skvělé k vínu.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK