Třívrstvý jablkový koláč

SUROVINY:

175g másla
100g cukru krupice
1 lžička nastrouhané citr.kůry
4 vejce
110g hladké mouky
110g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřícího prášku

Jablková náplň:
1 kg jablek
50g cukru
2 lžíce citr. šťávy

Třetí vrstva:
3 vejce
60g cukru krupice
60g mandlí mletých
1 lžička cit. šťávy

Vykrájená a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce s cukrem a šťávou. Na mírném ohni povaříme asi 5min a odložíme.

Ušleháme máslo, cukr, vajíčka, a citr. kůru. Přisypeme mouku smíchanou se sodou a kypřícím práškem. Těsto rozetřeme do dortové formy asi o průměru 26cm. A na těsto rozetřeme podušené jablka. Zapneme troubu na 180°C.

Na třetí vrstvu našleháme vejce s cukrem a potom vmícháme mleté mandle.

Rozprostřeme do formy na jablka a dáme péct asi na 45 min.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK