Rohlíky

SUROVINY:

1kg hladké mouky
½ l mléka
80g rostlinného tuku (Héra, Zlatá Haná)
30g cukru
1 žloutek
1 kostička droždí
1 lžička soli

Rohlíky

POSTUP:

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme rozpuštěný tuk, žloutek a začneme zpracovávat těsto. Osolíme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud není krásně hladké. Můžeme vše udělat v robotu. Hotové těsto poprášíme moukou a zabalíme do utěrky. Dáme na teplé místo kynout. (Já dávám mísu do postele pod peřinu, a když se k tomu přitulí můj pejsek-naháč, tak je to vykynuté co by dup.)

Vykynuté těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme do kruhu a ten rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Od širší strany stáčíme ke špičce. Snažíme se, aby špička byla pod rohlíkem. Nandáme na plechy a necháme ještě chvilku vykynout. Potřeme mlékem a sypeme buď mákem, sezamem, kmínem, nebo mořskou solí.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Krémové dýňové rizoto
Rizoto

Krémové dýňové rizoto

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme.
(Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.) Nakrájíme
ji na kostky v průměru 2cm.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK