Cuketový slaný koláč

SUROVINY:

Těsto:
100 g polohrubé mouky
100 g jakékoli celozrnné mouky (můžete použít i bílou hladkou)
100 g různých malých semínek (lněné, sezamové, mák, atd.)
150 g rostlinného tuku (já používám Zlatou Hanou)
špetka soli
2 lžíce chladné vody
2 lžíce olivového oleje

Náplň:
350 g cukety
200 g sýra čedar, gouda, ementál … 
100 ml smetany
sůl, pepř

POSTUP:

Všechny suroviny zpracujeme na vále a necháme odpočinout v lednici cca 20min. Potom těsto vyválíme a přeneseme do formy, vytvarujeme okraje.

Cuketu i sýr nahrubo nastrouháme, společně promícháme, podle chuti osolíme a lehce opepříme. 

Připravíme si koláčovou formu cca 26 cm. Na těsto rozprostřeme směs cukety a sýra a zalijeme rovnoměrně smetanou. 

Dáme péct do vyhřáté trouby 180°C na 30 – 40 minut.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Polévka z čerstvého zelí
Polévka

Polévka z čerstvého zelí

Do slané vody dáme zavařit houby. Potop přidáme 3x spařenou hrst jáhel a nakonec nakrouhané zelí najemno. Zahustíme jíškou. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nějakou

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK