Těsto:
100 g polohrubé mouky
100 g jakékoli celozrnné mouky (můžete použít i bílou hladkou)
100 g různých malých semínek (lněné, sezamové, mák, atd.)
150 g rostlinného tuku (já používám Zlatou Hanou)
špetka soli
2 lžíce chladné vody
2 lžíce olivového oleje
Náplň:
350 g cukety
200 g sýra čedar, gouda, ementál …
100 ml smetany
sůl, pepř
Všechny suroviny zpracujeme na vále a necháme odpočinout v lednici cca 20min. Potom těsto vyválíme a přeneseme do formy, vytvarujeme okraje.
Cuketu i sýr nahrubo nastrouháme, společně promícháme, podle chuti osolíme a lehce opepříme.
Připravíme si koláčovou formu cca 26 cm. Na těsto rozprostřeme směs cukety a sýra a zalijeme rovnoměrně smetanou.
Dáme péct do vyhřáté trouby 180°C na 30 – 40 minut.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved