Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Nastává čas třešní a višní

SUROVINY

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 smetana ke šlehání (250ml)
4 vejce
1 prášek do pečiva

Náplň
2 balíčky piškotů (2 x 120g)
2 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
4 lžíce griotky nebo rumu (pro děti můžete nahradit opět mlékem)
½ kostky másla (125g)
½ hrnku moučkového cukru
500g vypeckovaných třešní

Poleva
100g čokolády
50g másla

POSTUP

Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do plechu na pečící papír.

Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. necháme vychladnout.

Třešně vypeckujeme.

Piškoty nalámeme nebo částečně rozdrtíme, přidáme kakao a zalijeme horkým mlékem. Necháme vsáknout a vystydnout. Piškoty rozetřeme na kaši. Přimícháme griotku.

Máslo utřeme s cukrem do pěny a vmícháme piškotovou kaši.

Na korpus rozetřeme polovinu krému a poklademe hustě třešněmi. Zakryjeme zbytkem krému. Uhladíme.

Máslo rozehřejeme a do něj vložíme nasekanou čokoládu. Třeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Na závěr polijeme řezy čokoládou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky...
Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme tenkou vrstvou džemu. Na...
Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky,...

RECEPTY