Dort jogurtovo – jahodový ( třeba velikonoční)

Když vidím v obchodě, brzo na jaře, jahody, málo kdy odolám a koupím si je. Potom
si doma nadávám, protože nejsou moc dobré. Hlavně, že mám v mrazáku ještě
loňskou úrodu. Takže velikonoční dort bude právě s mražených jahod. A teď už jste
komplet připravení na blížící se Velikonoce. (předchozí recepty – velikonoční menu)

SUROVINY:

Korpus piškotový:
6 vajec
200g moučkového cukru
150g polohrubé mouky

Krém jahodový:
400g jogurtu smetanového (velké balení)
100g cukru moučkového
7 plátků želatiny
300g jahod mražených
250ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Korpus piškotový:
Bílky našleháme do pevného sněhu. Přidáme cukr, žloutky a stále šleháme. Potom opatrně zamícháme polohrubou mouku. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 180°C 20 – 30 min. Zkusíme špejlí.

Krém jahodový:
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody necháme rozmrznout a rozmačkáme je. Jogurt smícháme s cukrem. Šlehačku našleháme. Slejeme trochu šťávy z jahod a ohřejeme jí. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit v  ohřáté šťávě z jahod. Zbytek jahod zamícháme do sladkého jogurtu. Rozpuštěnou želatiny zamícháme do jogurtu s jahodami a potom opatrně přidáme našlehanou smetanu.

Poskládání dortu:
Studený korpus rozřízneme. Spodní díl dáme opět do rávku nebo dortové formy a nalijeme jahodový krém. Zaklopíme druhým plátem korpusu. Necháme přes noc odležet. Potom ozdobíme dle fantazie. Můžeme celý dort pomazat našlehanou smetanou. Nebo přiznat jahodovou náplň a ozdobit jen vršek dortu.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK