Čokoládový cupcake s dýňovým krémem

SUROVINY:

Muffiny:
6 lžic vrchovatých hladké mouky
2 lžíce vrchovaté kakaa
4 lžíce cukru
2 vejce
6 lžic oleje
250ml mléka
1 lžíce prášku do pečiva
1 – 2 lžíce hořké čokolády – nasekané najemno

Dýňový krém:
180g čerstvého smetanového sýra (Ricota, Lučina,atd.)
170g másla, pokojové teploty
80g moučkového cukru
100g dýňového pyré
2 špetky mleté skořice
2 špetky mletého muškátového oříšku

POSTUP:

Muffiny:

Všechny suroviny smícháme v míse a do ¾ naplníme košíčky na muffiny. Formu na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 15 – 20 minut dozlatova. Upečení vyzkoušíme pomocí špejle. Zapíchneme špejli doprostřed, pokud ji vytáhneme čistou, tak je upečeno. Necháme vychladnout.

Dýňový krém:

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. (Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.) Nakrájíme ji na kostky v průměru 2cm. Dáme na pečící papír na plech a pečeme při 180°C asi 15 min. Dýně musí být pěkně měkká i se slupkou pokud pečete hokaido. Necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré.

Sýr, máslo a cukr našleháme. Přidáme dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a
prošleháme do hladka.

Tip: Pokud Vám dýňové pyré zbyde. Dejte ho do sklenice a použijte na jiný náš recept.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Zelené krůtí kari
Maso

Zelené krůtí kari

Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu.
Přidáme krůtí maso nakrájené na nudličky. Restujeme 2 min. Přilijeme mléko, vývar
a

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK