Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 kg bůčku s kostí (špičku)
nádivka:
5 lžic másla
3 vejce
muškátový květ
citronová kůra
sůl
3 rohlíky (mléko na pokapání)
Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme muškátový květ, sůl, pepř, citr. kůru a namočené rohlíky v mléce. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Vše pořádně spojíme.
Pokud máme nahoře na bůčku kůži, tak ji rozřežeme na povrchu na čtverečky, aby se nám upekly pěkně do křupava. Uděláme do masa velkou kapsu, do které napěchujeme nádivku. Buď pomocí párátek, nebo jehel maso spojíme. Pekáček potřeme máslem a dáme na něj maso s nádivkou, podlijeme asi 1dl vody. Pečeme 1 až 1,5 hodiny při 180°C.
Můžeme podávat s bylinkovými noky- viz recept a marinovanými ředkvičkami – viz recept.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved