Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančové palačinky (francouzské Suzette)

SUROVINY

palačinky – viz „Jak na to“

Na omáčku:
6 lžic cukru krupice
60 g másla
300 ml šťávy z pomerančů (asi 5-6 pomerančů)
1 citron – šťáva z ½ kůra
1 pomeranč – kůra nakrájená na nudličky, bez bílé dužiny a potom filetky na ozdobu
50 ml pomerančového likéru Grand Marnier (nemusí být)
3 lžíce koňaku

POSTUP

Palačinky připravíme dle základního receptu – viz „Jak na to“

Na omáčku si na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr a uděláme světlý karamel. Postupně přilijeme pomerančovou i citronovou šťávou. (Nelekněte se, karamel se srazí a ztvrdne a potom se zase rozvaří.) Přidáme kůru, rozmícháme a svaříme asi na polovinu. Přilijeme likér a odstavíme.

Palačinky složíme na čtvrtinu a dáme do omáčky prohřát. Přidáme filetky z pomeranče. Přilijeme koňak a zapálíme. Flambujeme. Podáváme na nahřátých talířích.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...
Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet. Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu....
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme, oloupeme – viz jak na to a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a šalotku v ní orestujeme....

RECEPTY