Květák „á la ostende“ (holandská omáčka)
- Alena
- Přidat komentář
- Hlavní chod
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Opět jsem oprášila jeden starý recept. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám nechala podávání dle staré kuchařky
1 menší květák
125ml smetany
3 žloutky
300g másla
citronová šťáva
sůl
bílý pepř
Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min.
Mezitím si připravíme omáčku. Připravíme si hrnec s vodou (na páru). Do mísy, která se vejde na připravený hrnec, dáme smetanu, v níž rozkvedláme žloutky. Postavíme na páru a šleháme do zhoustnutí. Osolíme a potom přidáváme máslo a šleháme. Ochutíme citr. šťávou.
(Kolem uvařeného květáku naskládáme nové brambory s kmínem a zelenou petržilkou do měkka uvařené a polijeme ho připravenou omáčkou)
PS: Mně se bohužel květák rozpadl, ale pokud nechcete vařit celý květák, můžete ho rovnou rozdělit při vaření na růžičky.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved