Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Květák „á la ostende“ (holandská omáčka)

Opět jsem oprášila jeden starý recept. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám nechala podávání dle staré kuchařky

SUROVINY

1 menší květák
125ml smetany
3 žloutky
300g másla
citronová šťáva
sůl
bílý pepř

POSTUP

Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min.

Mezitím si připravíme omáčku. Připravíme si hrnec s vodou (na páru). Do mísy, která se vejde na připravený hrnec, dáme smetanu, v níž rozkvedláme žloutky. Postavíme na páru a šleháme do zhoustnutí. Osolíme a potom přidáváme máslo a šleháme. Ochutíme citr. šťávou.

(Kolem uvařeného květáku naskládáme nové brambory s kmínem a zelenou petržilkou do měkka uvařené a polijeme ho připravenou omáčkou)

 

PS: Mně se bohužel květák rozpadl, ale pokud nechcete vařit celý květák, můžete ho rovnou rozdělit při vaření na růžičky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme...
Do mísy dáme pokrájené rohlíky nebo jiné pečivo. Navlhčíme je mlékem. Počkáme, až se mléko vsaje a přidáme změklé máslo....
Jablka oloupeme, vykrájíme a hrubě nastrouháme. Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej utřeme do hladka. Přidáme mouku, prášek do pečiva. Vlijeme...

RECEPTY