Co dělat s těmi letními jablky, že?
4 – 6 jablek dle velikosti
½l vody
2 lžíce cukru
kousek citronové kůry
špetka skořice
šťáva z ½ citronů
Vodu dáme do kastrůlku, přidáme cukr, kůru a skořici a asi 15 min povaříme. Jablka omyjeme, vykrájíme a nakrájíme na malé koutky. Dáme do mísy.
Pokud je slupka tvrdá můžeme jí okrájet, ale u letních jablek je většinou jemná. Pokapeme citronem. Horký svařený sirup nalijeme na připravená jablka.
Necháme vychladnout.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved