Ryba s ostružinovou majonézou

SUROVINY

4 porce losos (steaky s kůží, každý asi 150g)
1 lžíce oleje + plátek másla
pepř
sůl
majonéza – viz jak na to

ostružinový protlak:
150 g ostružiny
100 ml víno červené
1 lžíce med

Shrnutí

POSTUP

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.

Připravíme majonézu viz. Jak na to

Porce lososa opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a máslem. Zprudka opečeme do zlaté barvy. Ryby potom otočíme a opékáme 1 – 2 minuty dle tloušťky lososa. Přeléváme máslem s olejem.

Majonézu smícháme s ostružinovým protlakem.

Podáváme s vařenými bramborami.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Vyzkoušej svěží jarní bramborový salát s avokádem, ředkvičkami a jarní cibulkou. Ideální příloha nebo lehká večeře. Recept krok za krokem....
Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva. Promícháme. Přilejeme olej a mléko, v kterém jsme rozmíchali vejce. Vše zamícháme....
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přidáme rozmačkaný banán...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fialková kvašená limonáda je jemně perlivý domácí fermentovaný nápoj z květů fialek. Přináší originální chuť i zdravá probiotika. Vyzkoušej jednoduchý...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x