Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapustové karbanátky s uzeným masem.

SUROVINY

1 kapusta menší (asi 1kg)
200g uzeného masa
2 vejce
strouhanka
sůl, pepř
olej nebo sádlo na smažení

POSTUP

Kapustu rozčtvrtíme a vykrojíme košťál z prostředka. Dáme vařit maso a po 15 min přihodíme kapustu a uvaříme ji do měkka. Uvařené maso a kapustu necháme okapat a potom vše umeleme. Umeleme i cibuli. Přidáme vajíčka, Postupně přisypáváme strouhanku a mícháme.

Moc záleží na tom, kolik vody zůstane v kapustě. Osolíme a opepříme. Necháme odležet. Děláme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji nebo sádle.

Z tohoto množství je asi 8 karbanátků.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dřevnaté konce chřestu odlámeme. Spodky můžeme ještě škrabkou oškrábat. Dáme vařit do osolené vody na 2 – 3 min. Strouhanku opražíme...
Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...

RECEPTY