Čokoládová ovesná kaše

Čokoládová ovesná kaše je skvělá volba na rychlou, zdravou a sladkou snídani.

Díky hořké čokoládě a kakau má bohatou chuť, zatímco ovesné vločky zasytí na celé dopoledne. Připrav si ji za pár minut a ozdob čerstvými jahodami, hoblinkami čokolády nebo oříšky.

SUROVINY

100 g jemných ovesných vloček
400 ml plnotučného mléka (nebo rostlinného dle chuti)
1 lžíce kakaa (kvalitní, neslazené)
30 g hořké čokolády (alespoň 70 %)
1–2 lžíce medu nebo javorového sirupu
špetka soli

Na ozdobu:
kousky čokolády nebo hoblinky
čerstvé jahody

Shrnutí

POSTUP

Zahřejeme mléko v menším hrnci. Přidáme vločky, kakao, špetku soli.

Za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 5–8 minut, dokud kaše nezhoustne.

Sundáme z plotny a vmícháme čokoládu nalámanou na kousky. Necháme ji v kaši rozpustit.

Osladíme dle chuti medem nebo sirupem.

Servírujeme horké, ozdobené čerstvými jahodami, čokoládou a třeba oříšky – tak chutná nejlepší čokoládová ovesná kaše.

TIP: Pro extra krémovou kaši přidej na závěr lžíci smetany nebo trochu kokosového mléka. A nebo zkus polovinu mléka nahradit vodou – kaše bude lehčí a chuť čokolády víc vynikne. Nebo vyzkoušej rýžovou kaši s ananasem

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme...
Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka....
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Houbová smetanová omáčka s hovězím masem je česká klasika. Vyzkoušej recept s čerstvými houbami, smetanou a knedlíkem, který si zamiluje...
Kapustu dáme vařit do vývaru. Necháme uvařit doměkka. Kapustu vyjmeme a drobně nasekáme. Vývar si ponecháme a dáme do něj...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x