Díky hořké čokoládě a kakau má bohatou chuť, zatímco ovesné vločky zasytí na celé dopoledne. Připrav si ji za pár minut a ozdob čerstvými jahodami, hoblinkami čokolády nebo oříšky.
100 g jemných ovesných vloček
400 ml plnotučného mléka (nebo rostlinného dle chuti)
1 lžíce kakaa (kvalitní, neslazené)
30 g hořké čokolády (alespoň 70 %)
1–2 lžíce medu nebo javorového sirupu
špetka soli
Na ozdobu:
kousky čokolády nebo hoblinky
čerstvé jahody
Zahřejeme mléko v menším hrnci. Přidáme vločky, kakao, špetku soli.
Za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 5–8 minut, dokud kaše nezhoustne.
Sundáme z plotny a vmícháme čokoládu nalámanou na kousky. Necháme ji v kaši rozpustit.
Osladíme dle chuti medem nebo sirupem.
Servírujeme horké, ozdobené čerstvými jahodami, čokoládou a třeba oříšky – tak chutná nejlepší čokoládová ovesná kaše.
TIP: Pro extra krémovou kaši přidej na závěr lžíci smetany nebo trochu kokosového mléka. A nebo zkus polovinu mléka nahradit vodou – kaše bude lehčí a chuť čokolády víc vynikne. Nebo vyzkoušej rýžovou kaši s ananasem
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved