Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Linecké košíčky s pařížskou šlehačkou – cukroví

SUROVINY

500g hladké mouky
250g moučkového cukru
250g másla
2 vejce
citronová kůra
špetka prášku do pečiva

Pařížská šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání 33%
200 g hořké čokolády (ale děti mají rády spíše mléčnou)
(4 lžíce mascarpone)

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme kolečka, která vkládáme do formiček na košíčky. Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout. Můžeme je nechat nenaplněné v uzavřené dóze. Takto vydrží hooodně dlouho.

Pařížská šlehačka:

Smetanu dáme ohřát až do bodu varu. Čokoládu nasekáme a dáme do misky. Zalijeme horkou smetanou. Mícháme do hladka. Dáme do lednice přes noc vychladit. (nejméně 8 hodin) Druhý den tuto smetanu s čokoládou našleháme. (Pokud chceme, aby byla šlehačka pevnější, hned tam přidáme 4 lžíce mascarpone.) Šleháme nejdříve na rychlejší otáčky a ke konci ubereme, abychom šlehačku nepřešlehaly.

Košíčky plníme před podáváním. Ozdobíme dle fantazie.

PS: Já si tyto košíčky upeču vždy do foroty. Dají se plnit různými krémy, šlehačkou, ořechy, ovocem a podobně.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...
Mléko rozmícháme s vejci a moukou. Brambory a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle i s česnekem. Přihodíme do mléka. Osolíme, opepříme....
Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Palačinky můžete upéct trochu silnější. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, podusíme cibulku do zlatova, přidáme...
Pórek a mrkev si nakrájíme na stejně veliké kousky. Vykuchaného amura očistíme, odřízneme hlavu a ploutvičky. Omyjeme, osušíme a naporcujeme na...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x