Thajsko – degustace

Milé a milí,


už několik let zvu mého bratra s dětmi (no s dětmi 24 a 18 let) na Štěpána na oběd. Letos
mě napadlo uvařit něco neobvyklého (což není nic složitého uvařit pro bráchu – toho
překvapí všechno). Proto jsem se rozhodla pro thajskou kuchyni. (Ať už začneme dietně
ve starém roce)
. Připravila jsem 5 jídel (to abychom neumřeli hlady), ze surovin, které se
dají dnes běžně koupit v supermarketu nebo vietnamských ochodech.

Thajská kuchyně – to je dokonalá vyváženost chutí – pěti chutí – slané, sladké, kyselé,
hořké a pálivé. Typický thajský oběd nebo večeře se skládá z několika chodů, z nichž
alespoň jeden tvoří osvěžující salát s kousky tropického ovoce. Následují pikantní jídla,
po kterých si i Thajci dají rádi něco sladkého, třeba ovoce vykrájené do úžasných tvarů
nebo ovocnou zmrzlinu.

Mé thajské menu:
– pomelový salát s krevetami (viz recept)
– hovězí polévka s kokosovým mlékem (viz recept)
– vepřové nudličky s omáčkou ze sezamových semínek a zeleninovými závitkami
– krůtí směs s thajskou bazalkou a chilli s rýžovými nudlemi
– rýžové kuličky v kokosu s mangovou omáčkou a ovocem

Vaše Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK