Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Květinové menu

Květen – to je květinové menu. Již loni jsem jedno pořádala a letos navazuji. Luční kvítí to je inspirace. Používám často kvítky na zdobení, vaření, zavařování. Květiny mi pomáhají dělat jídlo zábavnější, radostnější a hlavně barevnější. Všechny květiny a byliny jsou nasbírány u mě na chalupě – takže BIO.

MENU

Salát z louky se sýrovými chipsy a kuřecím masem
řebříček, mladé lístky pampelišek a jitrocele, šťovík, kerblík lesní, bršlice, kozí noha, mochna husí, květy pažitky, chipsy z parmazánu, kuřecí maso naložené v jogurtu s kurkumou, dresink z pomerančového balsamica

Hovězí vývar s bylinkovými nočky
hovězí vývar – viz. jak uvařit, nočky – muškátový květ, bršlice, petržel, kerblík, ozdobeno aksamitníkem neboli afrikánem

Slaný koláč s lučním býlím
slané křehké těsto, sýrová náplň s bršlicí, kerblíkem a řebříčkem, dresink ze zakysané smetany

Kachní prsa, celerové pyré, omáčka z pampelišek a tulipánový salát
kachní prsa, celerové pyré – celer, smetana, máslo, omáčka z pampelišek – pampelišky ala kapary, tulipánový salátek – klasický sladkokyselý nálev

Pavlova s jedlými květy
sněhová pusinka, malinová omáčka, šlehačka, jedlé květy – šeřík, květy ovocných stromů, poupata růže, violky, rozrazil lékařský

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

Další degustace na téma Thajsko. Inspirace...
Latinská Amerika je v tomto ohledu překvapivě velice rozmanitá....
v mnoha rodinách v našich zeměpisných šířkách a délkách, se stále o rybě hovoří jen před Vánoci. Je...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření - celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme...
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...
Jemně nastrouháme křen a pokapeme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a dochutíme pepřem. Promícháme. Našleháme smetanu. Půl šlehačky dáme stranou....

RECEPTY