Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Květinové menu

Květen – to je květinové menu. Již loni jsem jedno pořádala a letos navazuji. Luční kvítí to je inspirace. Používám často kvítky na zdobení, vaření, zavařování. Květiny mi pomáhají dělat jídlo zábavnější, radostnější a hlavně barevnější. Všechny květiny a byliny jsou nasbírány u mě na chalupě – takže BIO.

MENU

Salát z louky se sýrovými chipsy a kuřecím masem
řebříček, mladé lístky pampelišek a jitrocele, šťovík, kerblík lesní, bršlice, kozí noha, mochna husí, květy pažitky, chipsy z parmazánu, kuřecí maso naložené v jogurtu s kurkumou, dresink z pomerančového balsamica

Hovězí vývar s bylinkovými nočky
hovězí vývar – viz. jak uvařit, nočky – muškátový květ, bršlice, petržel, kerblík, ozdobeno aksamitníkem neboli afrikánem

Slaný koláč s lučním býlím
slané křehké těsto, sýrová náplň s bršlicí, kerblíkem a řebříčkem, dresink ze zakysané smetany

Kachní prsa, celerové pyré, omáčka z pampelišek a tulipánový salát
kachní prsa, celerové pyré – celer, smetana, máslo, omáčka z pampelišek – pampelišky ala kapary, tulipánový salátek – klasický sladkokyselý nálev

Pavlova s jedlými květy
sněhová pusinka, malinová omáčka, šlehačka, jedlé květy – šeřík, květy ovocných stromů, poupata růže, violky, rozrazil lékařský

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

Roláda z špenátové mouky s listovým špenátem. Náplň kozí sýr z Borotína, ředkvičky, jarní cibulka dip petržel,...
Další degustační menu na téma podzim...
Naučte se používat plevel v kuchyni, je zadarmo a chutná skvěle...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cukety nakrájíme na kolečka nebo na klínky (dle velikosti cukety, u velké odstraníme zrníčka) a osolíme. Papriky pod grilem opečeme do...
Jablka oloupeme, vykrájíme a hrubě nastrouháme. Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej utřeme do hladka. Přidáme mouku, prášek do pečiva. Vlijeme...
Rozinky dáme do misky a polejeme rumem. Občas promícháme, aby se nasákly všechny rovnoměrně. Dáme ohřát mléko, aby bylo jen...

RECEPTY