Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Velikonoční sekanice, hlavička či svítek

Pod jakým názvem ji pečete vy?

SUROVINY

1 veka nebo 9 rohlíků či 7 housek (asi 360g)
cca 6 naběraček vývaru
500g uzeného krkovice nebo bůček
500g vepřového bůčku
6 vajec
2 – 3 pórky
2 hrsti kopřiv
5 – 6 stroužků česneku
sůl

POSTUP

Veku si nakrájíme den předem na kostičky a necháme přes noc oschnout.

Maso uvaříme do měkka a také nakrájíme na kostičky. Pórek pokrájíme na kolečka.

Kopřivy opereme a spaříme horkou vodou. Nasekáme.

Česnek nastrouháme či prolisujeme nebo utřeme se solí.

Veku namočíme vývarem z masa. Přidáváme postupně, protože každé pečivo jinak saje tekutinu. (a nevím, jak velkou máte naběračku) Veka musí být navlhčená, ale ne blátivá.

Potom vše přihodíme – maso, pórek, česnek, nasekanou kopřivu a žloutky. Osolíme.

Bílky si našleháme s trochou solí do pevného sněhu. A potom opatrně vmícháme do směsi.

Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v rozpálené troubě 180-200°C cca 50 – 60 min.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

S přípravou téhle buchty určitě rády pomohou vaše děti. Všechny ingredience na těsto zpracujeme buď v míse, nebo na vále, či v robotu....
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše...
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout. Těsto vyválíme do kruhu o velikosti koláčové...

RECEPTY