Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Venku je zima až praští a vy máte chuť na něco rychlého, teplého a pikantního?

SUROVINY

1 konzerva červených fazolí (400g)
750 ml vývaru – viz Jak na to
1 cibule
100 g domácí slaniny či špeku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
4 plátky sušené šunky na ozdobu
1 – 2 feferonky
Sůl, pepř

POSTUP

Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, zasypeme moukou a mletou paprikou a opražíme.

Zalijeme vývarem a necháme 10 min povařit.

Mezitím otevřeme konzervu fazolí a ty přes sítko propláchneme. Nasypeme je do polévky a necháme prohřát. Přidáme nakrájenou feferonku. Opatrně dosolíme a opepříme.

PS: Pokud chceme polévku třeba k večeři, můžeme přihodit brambory na kostičky a uvařit je ve vývaru do měkka než přihodíme fazole.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na větší kousky dáme vařit do vody. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kousky...
Sýr rozmačkáme vidličkou a potom utřeme se změklým máslem. Můžeme si pomoct mixerem. Přidáme strouhané jablko a podle chuti osolíme. PS: Velice jemná...
Česnek a ořechy rozmixujeme. Osolíme. Přidáme postupně lžíce oleje. A ještě si ponecháme na zalití. Promícháme. Přisypeme 1 lžíci parmazánu...

RECEPTY