600g salátových brambor
2 vejce uvařené natvrdo
4 zelené jarní cibulky
1 svazek ředkviček
100 g sójových klíčků (nemusí být)
1 hrst špenátu nebo ledového salátu
3 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
3 lžíce jogurtu
4 lžíce majonézy
1 lžička hořčice plnotučné
1 malá lžička cukru
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše nakrájíme buď na větší kostky, nebo jen na půlkolečka. Špenát nebo ledový salát nakrájíme na proužky. Vše dáme do mísy.
V menší mističce zamícháme jogurt, majonézu, hořčici, ocet, cukr, sůl a pepř. Nalijeme do mísy na brambory se zeleninou. Vše promícháme.
Filet ze pstruha jen nasolíme a opepříme. Můžeme kůži poprášit hladkou moukou. Na pánvičce rozehřejeme přepuštěné máslo nebo máslo s trochou oleje. Filety dáme na pánev kůží dolů a pečeme asi 4 min. Otočíme, pečeme asi jen 1 min. Podáváme.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved