Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Je tady nějaký milovník polévek. Můj taťka mohl polévku i k snídani. Tento recept je na takovou hutnější.

SUROVINY

2 cibule
2 lžíce másla
250g sušených bílých fazolí
750ml vývaru drůbežího či zeleninového – viz Jak na to
větší snítka rozmarýnů
250 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
hrst bylinek – petržel, pažitka
100g sušené šunky

POSTUP

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat.

V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle a přidáme fazole. Zalijeme vývarem. Přihodíme snítku rozmarýnu. Vaříme do měkka. Vyndáme rozmarýn a fazole rozmixujeme. Přidáme smetanu a chvilinku provaříme. Osolíme. Opepříme.

Nasekáme si bylinky. Na pánvičce opečeme šunku do křupava bez tuku. Nebo ji můžeme rozprostřít na plech a strčit do trouby.

Polévku podáváme posypanou bylinkami a s pečenou šunkou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou, vodou a zasypeme cukrem. Přidáme...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, a nastrouhaný ztužený tuk. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme a do jedné...
Nejdříve si připravíme salátek. Nastrouháme mrkev najemno a hrušku bez slupky. Přidáme citr. šťávu. Osolíme, opepříme. Zamícháme a necháme odležet. Toustový...

RECEPTY