Je tady nějaký milovník polévek. Můj taťka mohl polévku i k snídani. Tento recept je na takovou hutnější.
2 cibule
2 lžíce másla
250g sušených bílých fazolí
750ml vývaru drůbežího či zeleninového – viz Jak na to
větší snítka rozmarýnů
250 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
hrst bylinek – petržel, pažitka
100g sušené šunky
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat.
V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle a přidáme fazole. Zalijeme vývarem. Přihodíme snítku rozmarýnu. Vaříme do měkka. Vyndáme rozmarýn a fazole rozmixujeme. Přidáme smetanu a chvilinku provaříme. Osolíme. Opepříme.
Nasekáme si bylinky. Na pánvičce opečeme šunku do křupava bez tuku. Nebo ji můžeme rozprostřít na plech a strčit do trouby.
Polévku podáváme posypanou bylinkami a s pečenou šunkou.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved